Balparmak Kova Süzme Çam Balı 4 Kg
 Balparmak Kova Süzme Çam Balı 4 Kg

Balparmak Kova Süzme Çam Balı 4 Kg

0,00

Muğla ve çevresi, doğal çam ağaçlarına (Pinus brutia, P. nigra, P. pinea) ev sahipliği yapması bakımından günümüzde dünya çam balı üretimi için en önemli coğrafyaların başında geliyor. Balparmak ise çam balı ürünlerini, siz gerçek lezzet tutkunları için bu özel coğrafyadan temin ediyor. Üretim şeklinin özgünlüğü ve kendine has lezzetiyle çiçek ballarından farklı bir deneyim sunan Balparmak Çam Balı, yumuşak tat ayrıcalığıyla aile boyu vazgeçilmeziniz olmaya şimdiden aday!

Çam Balı ve Özellikleri Nelerdir?

Çam balı, çam ağaçlarının öz sularından beslenen koşnil böceklerinin bıraktığı salgılardan üretilir. Bu hoş kokulu salgıların bal arıları tarafından işlenmesi sonucu ortaya çıkan çam balı, kaynağı ve üretim süreci bakımından çiçek ballarından ayrılmakta olup “salgı balı” olarak adlandırılmaktadır.

Diğer ballara göre daha çok mineral madde içermesi nedeniyle koyu bir renge sahip olan çam balının doğal yapısı gereği glikoz ve fruktoz oranı düşüktür. Bundan dolayı bu bal çeşidi, çiçek ballarından daha yumuşak bir lezzete sahiptir. Aynı zamanda asitlik derecesi de düşük olan çam balı, boğazda yakıcı his bırakmaz ve keyifli bir tüketim sunar. Çam balının 100 gramında yaklaşık 304 kalori bulunmaktadır.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR